Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag längtar faktiskt. Kanske inte efter maskarna, men den bruna sörjan på marken, den bådar om ett nytt liv som kommer att frodas.


Höst

En lampa där långt bortom den gamla granskogen, tänds och släcks, som i ett evigt blinkande.
Dimman, nästan utanför mitt fönster, dansar ringlekar över den trögflytande Klarälven.
Solen där bakom de regntunga molnen har krypit ned i sin säng, och snusar sött till regndroppsserenad.

Tänk, allt, eller mycket och många går till nattens stilla ro, en del för evigt. Snart går naturen åter i ide. Blommorna vissnar bort. Bladen blir gula, röda, och till en brun sörja på marken, och maskarna ligger överkörda på cykelbanan.

- Säg,visst är det väl härligt med höst.




Fri vers av sachie
Läst 241 gånger
Publicerad 2008-09-07 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sachie
sachie