Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är en bäck som leder till en sjö

Spetsa din tunga
spetsa ditt kaffe
spetsa din
tungspets
och slicka
henne nöjd

Gör
världen
lite lugnare
citera
ordspråk som passar
i sammanhanget

/ många bäckar små/

Lossa dina band
lossa din
låtsas attityd
lossa repet
runt
någons hals

Gör
vad du
kan
och orkar;
citera dig själv
om du har
kommit på något klokt

det är inte klokt
hur många
som
glömmer
att vattna
sina
krukväxter,
det är inte klokt hur många
som spiller sin
tid
och inte ens torkar
upp
efter sig

Ledsen
att behöva skratta
vid fel tillfälle
men du såg
komisk
ut
med
brutet
löfte




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-10 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan