Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- Jag såg ingenting.


Tidningen skriver: ung kvinna dog - inga vittnen

Hon letar, påtar runt,
som om hon tappat något,
ängsligt tittande,
paniskt sökande.

I stället för att fråga,
går jag förbi - blundar
och hoppas att någon annan
ska undra.

Dagen efter står det rubriker
på löpsedlarna,
men jag kopplar inte samman
bron på bilden
med flickan i går.

-

Jag letar, påtar runt,
jag har tappat livsgläjden,
ängsligt tittande,
paniskt sökande,
vill ha hjälp.

De tittar bort och går förbi,
som om jag inte fanns där,
ingen kommer fram och frågar
trots att jag egentligen skriker
om räddning.

[högtidlig sorti]




Fri vers av Carin
Läst 460 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-12 17:13



Bookmark and Share


  Malin Magnusson
i dagens samhälle fungerar människan som en blind robot som endast gör sina måsten för att överleva

och civilkurage - detta existerar inte, det var många ljusår sedan detta raderades ur vårt ordförråd


viktiga funderingar du kommer med!
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Carin
Carin