Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en skrivarbekant av rang.


Den Allsmäktige har fjärrkontroll. Till Mäster O.

Den Allsmäktige har fjärrkontroll,
med den har han järnkoll
på läget och situationen
och löneläget på TV-stationen

Han styr vad som visas i rutan,
Snacks? Kan han vara utan!
Intrigen mättar gott ändå
när Herrens TV står på

En explosion i en avlägsen stat,
tårar och krut och hat
det blir en fin dokumentär
i denna övre himmelsfär

Men se: Ack och ve!
Nu krånglar den Allsmäktiges TV
det spelar ingen roll vilka knappar,
som han trycker när han zappar

Bilden gör som den känner för,
och nu sänds ett avsnitt som berör!
Någon har laddat ur Herrens batteri,
sådant infernaliskt översitteri!

Nu står TV:n på och skvalar
över himlens alla salar
varje dag, i varje vrå
Ville abbonenten egentligen ha det så?




Fri vers av Janjohan
Läst 1257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-18 15:28



Bookmark and Share


  Carin
Gillar titeln och speciellt snitsen i slutet, den är underhållande.
2005-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan