Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ung kvinna dog tragiskt i en polisarrest. Jag tänker på hennes föräldrar i deras djupa sorg efter sin älskade dotter.


Varför du

Varför gick det så fel
för dig Carolin
I ett tragiskt spel
ditt liv blev ruin

Ångest i ditt bröst
din börda Carolin
drogers falska tröst
din onda medicin

Ibland var du glad
du såg hopp Carolin
försökte vända blad
vek bort din gardin

Du simmade mot land
du var tapper Carolin
dina fötter på en strand
i den vackra magin

Gamla faror blåste kallt
du föll Carolin
din vacklande gestallt
skör som porslin

Så ovärdigt du dog
ett svek Carolin
kritiken har sitt fog
till vårdens kalla min

En kamp i dunkelt brus
allt är över Carolin
kanske himlen ger dig ljus
och den sanna harmonin

Men för dem som lämnats kvar
i sorgens ravin
hörs inget tröstande svar
du är tyst Carolin





Fri vers av snöö
Läst 856 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2008-09-14 11:15



Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Djupt berörande. Du förmedlar en empati av högsta valör. Du tar läsaren med dig till den sorg som Carolins föräldrar känner. Tack för att du delar med dig.
2009-07-22

  walborg
En genialiskt väl skriven dikt om en tragedi. Dikten skulle kanske kunna vara en ringa tröst för de stackars föräldrarna.
2009-07-05

  Lia-Lej
En sorgesång över ett människoöde, vackert skrivet!!
2008-11-23

  aol
så tragiskt trasigt
2008-09-29

  Maria T
Så tragiskt.
En ung kvinnas död.
Allt blev så tyst och stilla
2008-09-26

    wildrosen
berörande och sorglig, men vackert och uttrycksfullt skrivet.
2008-09-26

    Maria Malm
Fint rimmat. Bra att upprepa namnet, ger rytmkänsla. Innehållet är fruktansvärt tragiskt och berörande.
2008-09-24

  Bibbi VIP
Skriver under på Erik L här.
2008-09-22

  Erik L
Mycket berörande text. Gillas verkligen!
Tycker också om hur du upprepar namnet Carolin och hittar nya rim på namnet i varje vers. Det skapar en rytm som ett litet mantra i denna dikt. Bra skrivet!
2008-09-20

    JJ VIP
Vackert berörande, vemodet kring en människas förtidiga död är väl fångat. En särkilld eloge till viljan och vördnaden i denna dikt!
Dessutom ett riktigt snyggt rim snickrande! Solklar applåd! Mvh. JJ.
2008-09-14
  > Nästa text
< Föregående

snöö