Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden klär dig, björk.

Gänglig och elegant sträcker hon sig
mot kvällens sista minuter av gyllene ljus.
En doft av rönn ringrar runt hennes
uppsträckta, längtande armar.
Sakta singlar hennes ännu skimrande skrud
mot marken och blottar hennes bleka bark.

Du räds inte den långa dvala som du står inför.
Döden klär dig, björk.

Jag skall följa ditt stolta exempel.
Sakta sjunka in i vila, låta tankarna gro inom mig.
Och jag skall girigt dricka livet åter
när kylan lämnar våra frusna rötter.




Fri vers av Maija
Läst 659 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-23 20:53



Bookmark and Share


  enaning
fan vad fint!
2008-11-09

  Stellan Johansson
Jag gillar när man skriver om ting som personer, som träd med en egen person som sträcker sig uppåt, mot något annat. Jag är inte lika förtjust i det sista stycket, därför att det på något vis blir svårare för mig att sjunka in i en text skriven i jag-form. Och kanske därför att formuleringen är något "storartad" för min smak. Men det tål att sägas att det är vackra formuleringar, jag kan nästan höra filmiska blås långt bak i huvudet :)
2008-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Maija
Maija