Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten

Det är höst över allt
det är färger på vår jord
hoppande i löv
som ännu inte trillat ned

högar
som brinner
tittar ner i gruset
sparkar stenar på djävulen

jag vågar inte möta ditt öga
isande blått
jag ska spöka i ditt sinne
du kommer aldrig att glömma mig

hejdå
vinkande, springande, skrikande
nu ska jag befria mig själv
en gång fånge, aldrig mer

tack tack
du fick mig att se
smaka salta läppar
gråta isbitar på sandstrand

jag lägger rakblad i lövhögar
som står i brand
någon gång ska du hoppa
& sluta i höstens yrande dans




Fri vers av Acarian
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-25 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Acarian