Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oviksfjällen

där uppe i Ovikens täta skogar
där regnet piskar marken
där snön begraver allt i sin väg
där vinden river sönder även den starkaste
där Tvärån viskar om hopp
där stigar täckta av rötter leder till varje hjärta
där månen är varmare än solen
där Tåssåsens renar är vanligare än asfalt
där klippor och sten värms under lav
där bäcköringen upplever ung tid
där små, knotiga björkars knoppar brister
där frihet är svaret på fjälltopparnas öppna vy
där är jag född och där ska jag dö




Fri vers av Ccassie
Läst 458 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-05 14:24



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Bland Ovikens snökrönta skyhöga fjäll,
bland doftande furor där ligger mitt tjäll,
där växte jag opp,
lite lilja i knopp,
där lärde jag blicka mot himmelen opp....

Som den gamla sången löd. Den var vacker och det
var ÄVEN DENNA......
2008-10-05

  Mr Lindemann VIP
Jo, Orrviken verkar vara ett coolt ställe...
2008-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Ccassie
Ccassie