Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonstans började vi titta på klockan vid frågan om vi vill ha kaffe eller ej

Någonstans började vi titta på klockan vid frågan
om vi vill ha kaffe eller ej
och låta tiden välja framför lusten

Någonstans har vi slutat att ta med cider hem till polaren
för att istället komma med en ask choklad

Vi lägger större vikt vid ett städat hem
än ett sminkat ansikte
då gästerna ska komma

och vi ursäktar stökigheten
och viftar undan komplimanger
och kommenterar att vi blivit som våra mammor
pratar om manligt och kvinnligt
män som grillar, kvinnor som handlar,

Vi är nöjda med våra jobb
våra karlar
och våra minnen som vi dammar av

Ändå planerar vi framåt
för nästa bil
och boende
och nya karriärsval

Ja vi är förortskidsen som växte upp
Någonstans började vi titta på klockan
vid frågan
om vi vill ha kaffe eller ej




Fri vers av Tina-sol
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-05 22:17



Bookmark and Share


  Blåbäret
och det är viktigare att fundera över vad man ska äta än vad man ska göra...ålderstecken?...icke!
2008-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol