Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett gram kajal.

ett gram kajal och ett paraply.
du vill ju inte se ut som ett luder.
innan du ens fått hångla runt.
egentligen vill du bara somna in bland social avsky
och vakna med katten och prata strunt.
men fysisk lättja och för tunga
kläder gör dej rastlös.
dessutom så är du faktiskt snyggast i månljus.
när ingen ser dina sår och dina tankar.
för dom lyser igenom.
dina skrik hörs över gatan.
genom dina ögon förstår den som vågar att
varje vackert drag i ditt ansikte följs av
en livstidslång natt av blodiga väggar.
men med ett gram paraply och en jävla flyt
ska du fan inte bli ett luder inatt.
du ska ikoniseras.
alla ska fråga om ditt namn.
ditt nummer eller din hand.
det finns inget allt eller ingenting.
du kommer alltid vara mitt imellan.
men mitt imellan kajal och dåligt väder finns
nog inget behov av värme.sol och husdjursmorgnar.
där bakom hörn av för stor respekt och ren
skräck för social anpassning finns kanske ingenting.
men vem bryr sej inatt?
inatt går ett gram ingenting och ett paraply hand i hand i regnet och bara ler.

ingen kan röra dej nu.




Fri vers av FAKTOTUM
Läst 378 gånger
Publicerad 2005-08-03 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FAKTOTUM
FAKTOTUM