Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en vän till mig visste inte vad tjärn betydde, slog upp det på wiki. Vi lärde oss där nya ord; gungfly är en matta av levande och döda växter, torv, drivved m.m. som flyter på vattnet i ett vattendrag. Göl: en liten men normalt aldrig uttorkande vatte


Gungfly - jag flyter

i ett gungfly flöt jag, en blänkande insekt

byggd av glömda ögonkast; jag fanns i en bortglömd göl

gungfly; av hud jag gnagt bort, från insidan av läppen

i stunder jag gömt mig själv

Jag lade mig själv i ett ständigt vatten,

ett gammalt vatten som aldrig torkas; en göl

Jag fyller mig själv med andras, opåbörjade drömmar
inuti mig och dig




Fri vers av Linnea - N
Läst 317 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-10 02:26



Bookmark and Share


  Peter Matsa
Mycket mycket bra skrivet.

Man upptäcker oftast att det är gungfly försent. Som när man halkar från en spång, och trodde man var på en hårdmyr. Så har nog många mosslik kommit till :)

En göl har jag aldrig ramlat i dock.

Tack för läsning!
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Linnea - N
Linnea - N