Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntan



Jag lever i ständig väntan.
i väntan på att något ska hända
i väntan på att något ska förändras
att något ska bli annorlunda
att få ha något planerat
att få vakna upp och känna
nervositet
förväntan
glädje
att veta att något roligt är på gång
något som bryter mönstret

Jag vankar av och an.
vet inte vad jag ska ta mig till
om du inte loggar in snart,
inom fem minuter
ja, fem minuter kvar av nattens väntan
så får det bli

Fem minuter går.

Varför loggar du inte in?
var det något jag gjorde?
något jag inte gjorde?
Kan inte något hända som får mig sluta tänka
tänka på saker som kunde ha hänt
om jag inte väntat
Väntat på att du skulle öppna marken
marken av asfalt som jag står på
öppna den bara för att bryta mönstret
mönstret av väntan
väntan på dig
väntan på att allt ska bli annorlunda.
I väntan på ett bättre liv.




Fri vers av BaizAnja
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-11 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BaizAnja
BaizAnja