Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solklara illusioner och tjafs


kanske kunde jag ha sagt något
om vägen

men varför ska man säga saker hela tiden?

språket är
den illusion
som tiden inte är

det är själva vanföreställningen

att ord
skulle ha någon jävla kausal ordning
mening
innebörd

som ställer till det i universum

jag menar
försök se ananke tjafsa med solen
om vem som ska snurra åt vilket håll

den skulle lägga av att lysa
på ren trots
bara för att uppvisa en princip

fast tidvattnet trånar efter månen
ändå
medan soluret får stå stilla
och undra varför

ingen tittar på klockan längre

kanske kunde jag ha sagt något
om hur du log

hela vägen in




Övriga genrer av himlens hemlighet VIP
Läst 553 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-13 19:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ditt sätt att skriva är finurligt. Väcker tankar om vad som är viktigt.

Eva
2008-10-18

  wayward - taiga
gillar den här spontant och jättemycket, fullmåne som det är ikväll, och hur jag antar att mitt förvånade solur står och begapar sig mot en blektom stjärnepäll.

du har en slängdhet i språket som känns självklar, när du blandar friskt bland ord som "tjafs" å "kausal".

kanske är dikten en skär uppkäftighet, kanske är den ledsen över att bara vara den som måste bekräfta en annan, kanske och antagligen något helt annat.

tycker iaf om hur du skriver!
2008-10-13

  Daniel_78 VIP
.
jag känner nog ingen som
pratar så mycket som dig
men du är fin ändå.

gulligulligull
2008-10-13

    Göte Holmlund
sådant skulle kunna mana till retrospektion, men fast jag inom en snar framtid tillryggalagt livets sjundesjuårscykel, är känslan av att just ha börjat mer bestickande och det är inte min mening att tjafsa, solklart
2008-10-13

  himlens hemlighet VIP
du som snackar så jävla mycket tänk att du inte får nåt sagt
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP