Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skyddsängel...Nä vi har en Skyddstomte istället

Det kändes som om någon nöp mig hårt i näsan när jag vakande i natt
och när jag tittade upp satt det en liten Tomte på min mage och tittade på mig

Jag tänkte att, nu drömmer jag!

Han såg först fundersam ut, sen log han det bredaste leéndet som jag någonsin sett.

Jaha du, tänkte jag
Tack för det...jag ser tydligen rolig ut nyvaken, med håret åt alla håll

Sen sa jag, vad vill du?

Leéndet försvann och han pekade mot dörren i hallen
sen försvann han bara...löstes upp liksom...
...han försvann som när man stänger av TV-bilden ungefär

Jag reste mig upp och gick ut och öppnade halldörren.
Hallen var rökfylld!
Jag hade glömt att släcka ett värmeljus i en väggljustake
och nu stod det en låga rakt upp mot taket
Lågan var över en halvmeter hög.

Jag släckte snabbt
Jag satt sen i trappan och skakade och grät
när jag tänkte på hur detta kunde ha slutat.

Tackar min lille vän för att han räddade mig, min familj och vårt hem.

Jag är glad att jag som vuxen vågar tro på Tomten och står för det.

Men jag undrar ibland fortfarande...var Tomten kanske bara en dröm?

Jag är fortfarande öm i min näsa!








Fri vers av Therés
Läst 800 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2008-10-15 09:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
skönt med skyddsänglar
vilka former de än tar sig
2011-04-14

  Vind
Jag har också haft den stora förmånen att ha blivit uppmärksammad på förestående faror, så jag håller det inte för omöjligt...
Intressant att läsa.
2008-11-06

    Maria Malm
Skyddstomte eller ängel..bra att han fanns och trevligt berättat.
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!