Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle ju skriva den där diktsamlingen innan 30..

Vi är i mellanåldern

Här springer vi framåt med stormsteg,
bara för att få saker att hända.
Här försöker vi dröja oss kvar i det gamla,
för att slippa gå dit stormstegen bär

Vi som inte söp innan ska dricka nu
och dansa tills krogarna stänger
Vi som redan druckit klart talar om börskriser, bopriser,
räntor och lån

Pojkarna som aldrig kysstes måste kyssas innan medelåldersmagen
Flickorna som kysste måste visa att de är seriösa
och köpa en fräsch markis
eller Lennart Nilssons bok " Ett barn blir till"

Vi är de som folk inte kan tidsbestämma
Är vi i 20årsåldern eller i 30årsåldern?
" För sakens skull skrattar damen på systemet
då hon bett om legitimation"

Hon skulle ju resa
Jag skulle ju skriva den där diktsamlingen innan 30
Hon skulle ju bli en ung mamma
Herregud, jag måste börja pensionsspara
och avsäga mig den där mossiga prenumerationen på DN
för att läsa Cosmopolitan på flygplatsen eller på väg till IKEA

Vi är i mellanåldern




Fri vers av Tina-sol
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-16 14:21



Bookmark and Share


  Havanna
Oj,oj,känner igen!
Bra!
2008-11-01

    Melona
jo visst är det så
som du säger...
det finns mycket att reflektera över här...

ålder är ingen tid, egentligen
det är ett tillstånd...

(I?)
kanske inte min mest genomtänkta kommentar
ska nog fundera över vad jag menar med den

oey...
tack!
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol