Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag älskar dig syster, jag finns här fortfarande


Nyss fjorton år fyllda

Flickan, nyss fjorton år fyllda
Hon sitter där med en ölburk i handen
Skrattar och ler
Viftar med cigaretten i luften
Fimpar
Fimpar (Sig själv)

Hennes vänner är slampor
Hon är en bitch

Flickan, nyss fjorton år fyllda
Hon gråter i smyg på sin säng
Glömmer och ångrar
Torkar tårarna med kudden
Sminkar
Sminkar (Sin själ)

Hon är så bra på att dölja
måla över


Hennes vänner ser upp till henne
- De vill bli lika fulla
ha lika många killar
De vill ha hennes vackra lockar
hennes blågröna stora ögon
Och hon är aldrig så ensam, som när hon är med dem


Flickan, nyss fjorton år fyllda
Hon har aldrig riktigt gillat livet
Hon tyckte aldrig ens om öl eller cigaretter
Hon hatade ögonblicken
stunderna då hon fimpade, sminkade
Målade över sig själv

Flickan, nyss fjorton år fyllda
Tog ett kliv
Vi får inte se hennes svartmålade ögon mer
Hennes hatiska ord,
lockande blickar och smärta figur
eller nallebjörnarna som pryder hennes säng

En flicka, nyss fjorton år fyllda
blev inte så gammal




Fri vers av Stormflicka
Läst 273 gånger
Publicerad 2005-08-05 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stormflicka
Stormflicka