Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släpper taget

Jag åker vip
rakt genom smuts
och rakbladsblodiga
nätter

Jag
leker häftmassa
runt osynliga
ben
och släpper
taget
om något som
inte längre finns

Jag ser
i backspegeln
hamnen
vodkaflaskor
och
tillfälliga
leenden

Jag ser ett barn
som slits
itu
på mitten
utan en enda
bloddroppe
på gatan
utanför
dörren

Jag ser stränder
och känner
händer
som slänger mig
i
vattnet
jag skrattar
ber om mer
och får det

Jag ser
en leksak
i min hand
som jag har bönat och bett om

jag känner doften av nybakade bullar

Jag leker häftmassa runt osynliga
ben
och släpper taget
om något

/ som inte längre finns/




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-19 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan