Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration - Predikaren 1: 2 ->


vad får vi ut av all vår möda under solen?

Vad får vi ut av all vår möda under solen?

Under solen lever vi. I hettan från strålar.
Det bränner. Livet.
Strålat tränger igenom.
Som röntgen gör dem att vi visar vårt innersta.
Ingenting går osett.

Hettan bränner. Bränner vår hud.
Det slutar inte.
Inte förrän månen kommer.
Månen som lindrar. Lyser i mörker.

Ljuset sköljer över oss. Som lindrande olja.
Jag känner hur den rinner längs kinderna, axlarna, armarna, benen.
Inte en enda yta lämnas osmörjd.
Somnar in.
Aldrig mer smärta.

Vad får vi ut av all vår möda under solen?




Liv?




Övriga genrer av pernillagoth
Läst 295 gånger
Publicerad 2008-10-19 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pernillagoth
pernillagoth