Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lev i ditt liv

du sade

lev i ditt liv.


jag frågade vad mitt liv var.


du sade

ditt liv är du.
du är ditt liv.
med hjälp av det
kan du få andra att hitta livet

livet som övervunnit döden

låt andra smaka på din vardag
och de kommer se att du har hittat.

visa att du har sökt och funnit.
visa att du bultade så att dörren öppnades

visa att du satt där med skrapade knän och ett öppet hjärta.

visa hur stängd du var och hur öppen Han gjorde dig.
våga visa dina tvivlande stunder.

livets gåva är menat att ges vidare.


jag sade

men vad har jag för liv att ge?
mitt liv är allt utom felfritt
fragilt och sårbart

är det ett liv att ge de sökandes kroppar?



du delar ditt liv
sade du
men ger ett annat.

genom att dela dina sår och tvivel
kan du ge ett liv av helande och kraft.
ett liv av strålande solar.

"det finns ingen rättfärdig på jorden
som alltid gör det goda
och aldrig syndar" (*)

men du kan ge livet,
livet från den man som var alltigenom rättfärdig och god
men fick straffet för den orättfärdige

du kan ge livet,
livet från den man som genom straffet
gjorde dig och mig tillåtna att vandra i Guds famn.




jag sade



jag ska ge livet,
som kom till genom döden,
döden på ett kors



* pred 7:21




Fri vers av pernillagoth
Läst 411 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-08 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

pernillagoth
pernillagoth