Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnen äter oss levande




Sömnen kom till jorden & började ta för sej.

Började äta på människornas självkänsla & värdighet.

Ryktet
 spred sej snabbt i Galaxen: här finns näring!

Sömnen gick rakt genom huden på människorna.

En del hade så pass mycket immunförsvar så att

sömnen inte kunde få fäste inom dom.

Men i många tog sömnen övertaget, man kunde

se det i deras blick, som blev flackande & slö.

En brist på verklig närvaro & kärlek.

Rädsla & en fixering vid det materiella & det yttre. 

En sömn tog herraväldet över världen, & har det ännu.

Ty SOVANDE är vi de allra flesta, om än i skiftande grad.

Sömnen äter oss levande.

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-20 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP