Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sven Svans förvandling




Sven Svan
låg på autobahn

Han var grym privat agent
Hans namn var fruktat & ökänt

Var på spaning
fick vattenplaning

Det blev en masskrock
Han hamnade i djup chock

I sin långvariga koma
Hörde han kor råma

Han såg änglar födas
Och demoner dödas

När han vaknade var han som ny
Han kände glädjen & kärleken gry

Han var så trött på allt tomt prat
Så han blev frälsningssoldat

Han åkte till de fattiga i slummen
I deras sinnen tände han drömmen

Han hjälpte dom att göra revolt
Och gav dom pengarna för allt han sålt

Han idiotförklarades av sina forna vänner
Av alla dom som skryter men ingen ömhet känner

Till slut blev han mördad av en skvadron
Till ett helgon upphöjdes hans person.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 253 gånger
Publicerad 2008-10-21 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP