Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torsten köper styrka idag...

 

 

Torsten hade bestämt sig
då han tog ett första steg
ut genom porten.

Solen var varm
och hans steg korsade mina
där vi var på väg,
men mot olika mål.

Han lade en bilaga
på mina tankar
som fick mig att andas,
men inte njuta.
Och när punkt lades
stod jag där frågandes...

Skulle jag stå där?

Torsten skulle köpa
en skiftnyckel idag.
En bra affär tyckte han.

Jo, han hade bestämt sig,
och där korsades
vår vardag, jag,
med en latte i handen
och han en lösning,
på väg,
där jag fortfarande
lapade på min latte.

Vad han nu
skulle ha en skiftnyckel till
var subtila intryck
som blandades med den skönhet
mina ögon förnam
när jag såg över hans axel.

-En bra affär.
Sade Torsten,
-Kan vara bra till mycket.

Han var övertygad
att han nu hade ork,
att den skulle avsluta

ett problem,

strypa flödet.

 

Ett smack ljöd dovt
när min latte

föll i marken.

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 207 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-22 21:51



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Tänk så en vardaglig händelse och en "skiftnyckel"
kan få fram "skönhet"...oväntat och snyggt slut!!
2008-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt