Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Its in your head zombie

Vi är inte fria
kapsylerna
hotar
våra nakna
fotsulor

Broder hör du mig
vi är inte fria
tullavgifterna är för
höga
och depressionerna
växer som
nyktra
erektioner

Ingen av oss
är fria
ingen orkar hålla masken
längre
och gravarna
finns numera
i varenda jävla
lägenhet

Syster
hör du mig
ingen
är
fri
inte ens
de heliga korna
går säkra
pulsen
är
svag
och hatet
är starkt
fördomarna
samlas
i hjärnorna
trots
tomhetens existensminimum

Ingen av oss är fria

vad håller
oss
inom lås
och dumbom ?




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-23 21:43



Bookmark and Share


  Матрёшa
ja, en intressant text.
Läste något liknande av nån polsk poet härom dagen. Det är ett evigt ämne att dikta om.

Men, frihet, är nog något man kan definiera på olika vis och i olika nivåer.
2008-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan