Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har du busskort ?

Här sitter ingen på
pottkanten
men brasan brinner
med en glöd
som man kan
sakna
ibland

Fingeravtrycken
på rödvinsglaset
syns
och jag erkänner
brottet

Nej
nej
ja
ja

visst är
det
kul
med bokstäver

Hon slängde ut
han idag
det var på
tiden tyckte
jag -
vissa
bättrar
sig aldrig

Lukten från
mina
strumpor
är
som
en kraft i
sig

Luftslott
är
kul
att tänka på
om man är
uteliggare
och
alla
bänkar
är
tagna för natten

Men hej
och hå
vi vill ju förstå
alltså
när vi orkar
och
inte har
tid till tvättstugan
hämtning
av dagisbarn
skolbarn
laga mat
hjälpa till
med läxor
le
och ha
tålamod

Bussen går
med
eller
utan
passagerare




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-24 19:42



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Lite svårplacerad radmässigt sätt, skulle vilja ha den lite mer ihopskriven. Jättebra!
2008-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan