Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har köpt glögg men behöver en stor jävla whiskey

Jag har köpt glögg,
men behöver en stor jävla whiskey

För att skrämma tankarna
eller för att plocka fram dem

men man kan ju skala en clementin
och leka att tomtarna kommer runt knuten
Stampa på några pepparkakor
för att se om man förtjänar att önska

Jag har köpt glögg
och känner mig som en billig fylla
med systempåsen en vanlig onsdag

men jag tar en clementin
och ger till en gammal dam som passerar
samtidigt som jag slänger några kronor
i uteliggarens skamfilade hatt

För man ska ju tänka på andra
Detär så förbannat mycket enklare,
bättre, vackrare, roligare och mindre komplicerat
att tänka på andra än på sig själv

Jag skalar min clementin och häller upp en stor jävla whiskey

Glöggen får vänta
Resten är en vågskål
av val




Fri vers av Tina-sol
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-29 18:23



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Sjuhelsikes vad bra och visst tänker vi på andra och det är fint men risken är att man glömmer bort sig själv, ta du en whisky så skålar vi, singlar slant i livets vågskol och väljer det rätta.
2008-10-29

  lyckeli
köper med en flaska till o kommer...behöver också en idag...eller två... Kanske lite glögg vid sidan om ; )
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol