Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfrosten







-Skymningens fysiska skepnad kom rå, och i fullmånens fernissade födelsedag, under regnbågens lyster, släcker mörkret sin brinnande törst i syndaflodens kalla ebb. Då som nu år efter år frågar vi efter nyckfull framtid.
-Och där går en fnysand epok i graven utan fingerad evighet.

-Då en dag utan dygn, nu en natt utan nätter. Tisdagen stod och väntade på onsdagen, en måndag morgon i mars månad. När nattfrosten värmer sin bistra himlakropp under sländans slitna molntäcke. Sedan ett skenheligt sekel utan ett synligt skede. Samtidigt en sekund senare, en säsong utan skifte.
-Då ett dygn utan datum, med en begeistrad blåklocka som tickar och tackar artigt. Ljusåret skar sig på skärtorsdagens vassa yttre egg.

-En svärm i skyn tillsammans med solstrålar som äter snöflingor i varmfrontens vändkrets. Nu en vit våt vecka en vittrande vacker midvinternatt.
-Ett år en ålder utan årstid, en dag utan dagg.




Övriga genrer av Dr Jimmy Johansson The 777
Läst 461 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-30 17:07



Bookmark and Share


  Dr Drey
en dag utan dagg är fan burrigt om en vill ha det lite mysigt i hösten

Dr Kan Också Fina Språk
2009-01-21

  Johan Bergstjärna VIP
Bland det mest märkliga jag läst... överhuvudtaget.... kan erkänna att jag kan begripa knappt hälften... men jag går Igång.................. känns mycket bra... men ska läsa igen & igen.
2009-01-11

    Lars Gullberg
Svenska Akademin utnämner härmed Ziiimmy Johans son till hedersdoktor
och en plats i stol nummer 777

Punks neVEr dIE
2008-12-20

  Johan Bergstjärna VIP
Mystiskt gåtfullt, får en känsla som i mina mest nyckfulla underliga drömmar, som jag bara kan förstå medans jag drömmer dom...
Många vackra rader i denna!

"...solstrålar som äter snöflingor i varmfrontens vändkrets."

snyggt! Fyller mej med vårkänslor.
2008-12-02

    Glittra G
Bland det bästa du har skrivit! Vackert, bitande kallt, gnistrande snö och bara så bra helt enklelt.
Många applåder!
2008-11-18

    Lars Gullberg
snyggt Zimmmy
2008-11-05

  Bjarne Nordbö
Jaag står framför Lindemann.

Du bjuder mig på en resa. Det är alltid något med ditt språk,-varumärke som liksom kryper under. Alltid är jag inte helt med. Spelar ingen roll. Som att blunda under en bilfärd, man rör sig framåt i alla fall.

Nu en vit våt vecka en vittrande vacker midvinternatt.

En sådan mening får mig alltid ner på knä.

Jag böjer mitt huvud.
2008-10-30

  Mr Lindemann VIP
Vi i Norrköping står upp och applåderar!
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Dr Jimmy Johansson The 777
Dr Jimmy Johansson The 777