http://www.youtube.com/watch?v=Ctb-SrwL884

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Larz Gustafsson (Zluggo Pop) on stage, early 80´s http://www.youtube.com/watch?v=Ctb-SrwL884




GÄVLES GATOR

(Mel: "Streets Of London", Ralph McTell)

har du träffat helge
som har en lapp för ögat?
han är lite högljudd
men ganska snäll ändå
alla bostadslösa
som driver runt i city
visar att vi alla
har lång väg kvar att gå

så hur kan du trivas med livet
säga solen skiner varje dag?
låt mig ta dig med en stund
och vandra runt på gävles gator
ska jag visa nånting
som inte är så bra

utanför systemet
där sitter dom och väntar
alla dom som söker
sin frid i alkohol
inne i systemet
finns ingenting att hämta
där sitter svensson
med fru och parabol

så hur kan du säga att livet
handlar om att tänka positivt?
låt mig ta dig med på stan
och knalla runt på gävles gator
ska jag visa nåt som
är föga progressivt

johnny samlar burkar
han pantar dom på ica
kanske räcker slanten
till en varmkorv eller två
han har ingen fallskärm
som alla balla rika
johnny bara smajlar
och säger: "det får gå"

så hur kan du säga att gävle
är en trivsam stad där allt är lugnt
låt mig guida dig på stan
en sightseeing längs gävles gator
du ska se att livet
kan te sig väldigt tungt

sammanfattningsvis kan
man säga att problemet
handlar om fördelning
men inte bara det
djupast sett så är det
en fråga om ditt hjärta
vad som bor därinne
och vad du tror och vet

så kom inte med några klyschor
som du har tänkt ut vid skrivbordet
kom och låt mig lotsa dig
till nånstans bortom horisonten
där det finns en frizon
som ytterst få har sett

LARZ GUSTAFSSON 051030




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-04 07:13



Bookmark and Share


  mare VIP
Verkligen bra........
2008-11-05

  Elaine.S VIP
Till dem som lider och har ett berövligt liv bakom sig och framför sig hjälper det sannerligen inte att säga tänk positivt...du har fångat nåt verkligen tänkvärt i dina rader
2008-11-04

  Carola Zettergren
Håller med nedanstående!Bra skrivet!!!
2008-11-04

  Måna N. Berger
Streets of London, Gävle, Örebro, vilken stad som helst! Många går med skygglappar, ännu fler har aldrig sett.
"djupast sett så är det
en fråga om ditt hjärta
vad som bor därinne"
2008-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP