Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MÄNNISKOBUD

jagad av plågsamma minnen
tar jag min tillflykt till Dig
Du residerar härinne
Din nåd förblir över mig
hetsad av påfösarpiskan
irrar jag runt i min stad
och med min gloria på sniskan
avslutas min promenad

du har en hartass, en hästsko
en mexikansk amulett
som i en saga av beskow
avslutas äventyret
tror du i din fantasivärld
där egot ersätter Gud
du menar dig vara fullärd
med dina människobud

men det som är äkta vara
säljs inte i någon butik
det kommer av nåd genom tro
och är lika för fattig som rik
en annan betalade priset
Han gjorde det vi inte kan
det övergår människans vishet
på golgata naglades Han
vid korset som restes av bödlar
Hans blod rann för din och min skull
Han valde att blöda och dödas
och hindren har nu vräkts omkull

så alla som vill kan inträda
i denna gemenskap med Gud
och slippa den smärtsamma leda
som skapas av människobud
det enda som kan stå i vägen
är människans vägran att tro
i övrigt får skarpaste lägen
ge vika för frälsningens bro

LARZ GUSTAFSSON 080328




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-09 14:49



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"Han gjorde det vi inte kan
det övergår människans vishet"

sanna ord med budskap...
2008-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP