Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Galen Dvärg


Malen Märg






-Skuren klöv klyver skaren nätt, tassar på tå och satsar allt på ett kort. Saven stiger, haven tiger. Läser en bok intill en ek, bär en böna till en beta, rövar rovor till Greta.......Bang bang beta vad skall du heta............Bang Bang Beta vad vill du veta.........Siktar horisonten i norr spänner hanen inför hösten. Håller hölstret högt, en mental mantelrörelse i midvinterkylan. Laddar inför natten. Saven stasar saven svarar, sticker stiftet i aorta. Slickar silen snitsigt. En klar blandning. En mättad meter. En blodig lösning. Nuddar nålen noga, lossar stasen villigt, trycker kolven i botten. Skjuter i mig i all salighet.
Gudarnas skymning hägrar för en glimmrande stund. Stansar spiken rak. Gräver ned yxan............sticker stiletten i slidan, lägger dolken på eggen, stöter värjan i skulden.........




Övriga genrer av Dr Jimmy Johansson The 777
Läst 477 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-10 20:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag vill inte gå i släptåg med dig på galleri, du skulle bara ha rakkniven till att skära i dukarna med och uppmuntra mig att spraya färg på dem sedan, i form av könsord på engelska och tjeckiska.
2015-06-11

  Mr Lindemann VIP
Så in i märgen, känns denna texten så

Blir svag i hjärtat och njurarna sviktar vid läsningen. Kalk i ådrårna väljers nu snart att kalka igen, knäna lägger sig jämsides med de avskavda fötterna och händernas leder lider då , huvudsvålen når marken, Tappar så anden.

Tack vare texten
2009-02-15

  lodjuret/seglare VIP
Om man kommer körande på autobahn och senare ändå hamnar på vägen till Trieste och där får syn på en vid vägkanten stående Moto Guzzi som verkar ha fått soppatorsk och den unga kvinnan i gräset lägras av en ung man utan hjälm så vill det till att inte av ren avund toucha motorcykeln så den illa faller över det älskande paret, vilket vore olyckligt ur säkerhetssynpunkt (jag avskyr poesi som inte känns som om den är stulen i stilen samt påminner något om K. B. eller H. G. eller N. F.)
2008-12-14

  Bjarne Nordbö
Stående ovationer för vissa meningsutryck. Och ett mer återhållsamt beteende efter de träffsäkra fyra sista orden.
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Dr Jimmy Johansson The 777
Dr Jimmy Johansson The 777