Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skamvrå ( i n å t )





jag var så ledsen

jag var så låg

jag var så förnärmad

så jag blev trotsig

nu är du dum sa pappa

svagt sa mamma

du kanske inte får den där pulkan

i för tidig julklapp

när du håller på så här

gå in på ditt rum

jag var 8 år & drämde igen dörren

rev sönder affischer

slog sönder saker

plågade katten

svalde mitt ursinne

& gråten brände

i magen

släckte & gömde mej under täcket

låg därunder länge

tills själva mörkret

började glittra

det var då Rädslan

tog sitt grepp om mej

första gången på riktigt

det var  jag började

ta min tillflykt

inåt.




Övriga genrer av Johan Bergstjärna
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-16 14:45



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna
Bosse

Men alla är inte starka maskrosbarn med förmåga till reflektion & anpassning...
Men bra om man kan det.
2008-11-16

  Lejonhjärtas poesi
Starka ord om barndomen som formar oss till dem vi skall bli som vuxna, men då har vi också friheten att reflektera över vad som varit bra och dåligt och försöka anpassa oss till dessa insikter.
2008-11-16

  Bibbi VIP
Mycket berörande text som griper tag.
2008-11-16

  DanSan
*****************************

Oj . . . starkt skrivit vännen
tack för att du delar med dig!


*****************************
2008-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna