Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång

Sagan slutar här
mitt bland
trotsiga skrik
halvfulla lik
och resor
som
alltid blir av

Någon ligger
naken under tunneln
i november månad
med skärsår i buken
och en tom
systempåse

Sagan slutar här
och Hans
har våldtagit Greta
om och om igen
trots att
hon
har
sagt nej
skrikit nej
bankat in i hans
svettiga rygg
och viskat
nej

15 minuters kändisarna
får
flera månader
i strålkastarljuset
och ensamstående
föräldrar
delar

vårdnaden

Sagan slutar här
och verkligheten
letar efter lyckliga slut
bland
vodkaflaskor
blodiga sönderslitna trosor
och bortglömda
nej




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-20 20:41



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Nej är ett svårt ord att bekräfta. Tydligen.

Gott nedplitat.
2008-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan