Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livskamrat

Dom går tillsammans
han spanar till höger
och vänster

Han letar efter
skönheten
som
strålar
från vackra kvinnor

Kvinnan som
går bredvid
han
är ingen skönhet längre,
hon är en livskamrat

Hans kropp
är gammal
men sinnet är
ungt
det är
ingen gubbsjuka,
bara
faktum att vackert
är
alltid vackert,
oavsett

Kvinnan
som går bredvid han
till vänster
är ingen skönhet
längre,
hon är en livskamrat
( som han aldrig skulle byta ut
mot en skönhet )




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 290 gånger
Publicerad 2005-08-14 19:01



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja så är det och även om han tittar lite så får vi väl hoppas att han har tillräckligt med heder att inte titta så mycket att han sårar sin livskamrat - fast vem vet,hon kanske har fullt upp med att spana åt ett annat håll just då (på en vacker yngling) tror inte att hon bryr sig,han är ju hennes älskade ändå
2005-08-14

  JMR
Att titta är inte förbjudet.... :-)
2005-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan