Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gosedjuret

det lilla gosedjuret, som var världens högsta värde
när jag såg det igen, då kom känslorna från min barndom fram

polisbrutalitet, samma dag
jag var bara full, hade ju kramat om mitt gosedjur, samma dag

som de slog, dessa uniformbeklädda män i grupp
jag var varken vuxen, eller barn, jag var ett hot

mitt gosedjur behövs fortfarande, då jag, är ledsen och blivit behandlad, dels som vuxen, dels som barn, dels som ett svin

vem vänder man sig till?
alla behöver gränslös kärlek

när jag ska försöka förstå, detta våld
när jag ska försöka förstå, detta hat
när jag ska försöka förstå, då går jag sönder
krama mig, eller, visa mig, men gör det inte så kallt

gosedjur, gosedjur, mänsklig kontakt, närhet utan krav, utan ett svar, stunder av lycka

gör varandra illa, men kasta inte era gosedjur




Fri vers av Nikanor
Läst 315 gånger
Publicerad 2005-08-15 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikanor
Nikanor