Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasilösa figurer


Fantasilöst faller ekollonen
Men du befruktar dig själv i ’hemafroditiska’ tendenser
Mannen utan framtid står och klagar
Du har ingen heller
Men du vinner på att förlora
Du lanserar dig inte i smygreklam
Du är ett köttberg som tar stor plats
Det är det som är det magiska för dig
De flesta människor ignorerar dig för du ignorerar dem
Kasten mellan ont och gott har suddats ut
Ivriga småbarn sträcker sig efter lycka
De äldre balanserar fortfarande på en sjunkande skuta
Trollkarlen kan inte längre trolla
Komikern är inte lika rolig
Som hatet du visar
När det statiska bara är en illusion
Det stora protektionistiska landet i väst
Med magiska tullar för de ej rika
Pansarglas för att bara kunna se utan att röra
Onödiga telefonsamtal bakom massan
Vi slipper konfronteras med tjat
Du behandlar som en postorderkatalog
De beställer bara de finaste bitarna
När själen viskar på sin sista vers
Du slås bakom scenen
Där ingen kan se dig




Fri vers av Nikanor
Läst 606 gånger
Publicerad 2005-10-03 10:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikanor
Nikanor