Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du borde kasta ett lass skit utanför Rosenbad


Du äter pasta varje dag
Det är det enda du har råd till
Du röker fem gram hasch varje dag
För det är det du prioriterar

Du skyller på systemet
Du ska i och för sig skylla dig själv
Du vill inte arbeta
Vem vill det?

Bidrag är bra
Det har vi råd med
Det utvecklar fler
Det tjänar landet på

Du ’korrekturläser’ samhället
Men du gör inget åt det
Du borde ockupera
Du borde kasta ett lass skit utanför Rosenbad




Fri vers av Nikanor
Läst 628 gånger
Publicerad 2005-10-03 11:07



Bookmark and Share


  Asger_Poet
Nu kastar vi skit på dom jävlarna :D
2007-08-08

  pärlan
Rubriken är starkare än det skrivna... Det jag fastnade på hos dej är din "nick". Nikanor som min pappa... inte så vanligt. :)
2006-07-02

  TindraMaria
ja känner samma ska vi kasta tillsammans.
mvh maria som tittat in
2005-11-10

  Håkan Eklund
dikt i anklagande form, som är agressiv
och dömande. många bra formuleringar.
men helhetintrycket är för mig förvirrande.
Jag kan inte riktigt få kläm på vem/eller vad
ilskan riktas mot? 2 första delar är personligt.
3:e känns ironiskt om bidrag.
4 :e lite blandat.

dock uppskattar jag sådanhär agressiva diktningar
och denna känns äkta
2005-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Nikanor
Nikanor