Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntan har börjat och vi har nu tänt ljus nr 1

1:a advent - vi tänder första ljuset i väntan...
I väntan på vad!?

hm...julafton...

på att hylla ett barn som föddes av fattiga föräldrar
och som sen blev grymt mördad

På en trist, mörk och regnig afton me +grader

på barnens eviga...kommer inte Tomten snart?

på fasters spydiga komentarer som haglar tätt

på att få höra att man minsann smakat en bättre jansson och
är inte skinkan väl torr i år

På frågan...Går det att byta? När paketen öppnas


Näh...

På att hylla den lille gosse som föddes av kärleksfulla föräldrar
och som gav människan hopp om att godhet finns

På härligt, vintervit, gnistrande dag och kväll

På barnens tindrande ögon, i stearinljusens sken

På varma blickar och kramar från släkt och vänner

På god mat och mycket mat som äts i lugn och ro

På de där små fina paket som är så välmenade utan att kosta skjortan



DET väntar vi på
Vad vi sen får återstår att se...







Fri vers av Therés
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-30 18:05



Bookmark and Share


    Stella Stol
Tänkvärd text,
mys med hjärtegoa klappar önskas
2008-12-02

    Maria Malm
Julens innerlighet har fullständigt kommit bort..ja, vi får vänta..
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!