Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På resa i Norra Spanien


Längtan tillbaka

Aldrig skulle jag bo
i detta landskap
Röda åkrar
skimrande platanstammar
låga stenhus
trånga byar

Och inte vill jag
vara utan vintern
den vita, kalla
Och inte vill jag
byta tallskogen mot pinjeslänter
höga ljungbuskar

Men en dag ska jag
längta tillbaka till vyerna
som jag präglat på näthinnan
En dag ska jag tänka på havet
och höra vågorna slå
Då vill jag vara där




Fri vers av Gunnel Eriksson VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-01 21:07



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint om att borta bra men hemma bäst. Ska till Spanien i sommar....tycker också bäst om havet där. Jaa visst kan man längta tillbaka även om man är nöjd hemma.
2017-02-26

    ej medlem längre
Fint skrivet om längtan!

Den har en förmåga att förändra sig beroende av var vi befinner oss ...


/Ann
2010-12-08

    ej medlem längre
...visst finns det längtan efter värme och sol när vintern är som mörkast här i norden...men att för evigt bo där? nej men halva året gärna för mig...*L*
2008-12-08

  Lena K Nilsson VIP
Kan känna min egen längtan tillbaka genom dina ord...till Italien och Toscanas kullar!
2008-12-02

  Michaela Dutius
...en dag ska jag längta tillbaka...en vishet djup som havet i de orden
2008-12-01

  Njord
Mycket väl beskrivet i din dikt. Hur man kan längtar dit man inte är.
2008-12-01

  vera gade VIP
Dilemmat för en nordbo!
Det här är vad vi kan förvänta oss!
Längtan...
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Eriksson
Gunnel Eriksson VIP