Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten började i en ände och tog sedan en ände med förskräckelse. Jag har ofta ingen som helst aning om vart en text skall slingra sig väg. Försöker bara hänga med i tempot och svängarna tills den tappar fart, stannar av och är slut.


Du är en skitstövel







Det är skitstöveln i dig jag beundrar så, att du vågar stå för att vara den du är utan att bry dig stort om hur du behandlar dig själv eller ens andra.
Att du skiter fullständigt i konsekvenserna och bara 'bär dig åt'.
Jag hyser en fantastisk beundran för dig för att du är så totalt orädd, skenbarligen åtminstone om inte det är helt äkta. Jag beundrar dig kolossalt och jag känner mig så otroligt liten i jämförelse med din möjliga storhet.
Jag klandrar mig själv för min feghet att inte våga följa i fotspår som dina.
Jag kommer aldrig att kunna vara som du. Jag kommer aldrig att vara du.
Det är en insikt som skrämmer vanvettet ur mig och jag gråter mig ofta till sömns under ett täcke av kvällstidningar i en park eller i skymundan i någon mörk port jag kastat mig in i efter den som nyss låste upp och snabbt försvann uppför trappan i huset och in i någon ombonad lägenhet.
Jag kommer aldrig att bli en sådan människa jag har så stor aktning för.
Jag kommer nog aldrig att få så mycket tak över huvudet.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-08 13:31



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Ja, det är härligt att vanvettet går att skrämma bort! Och vad blir alltså kvar då? Vettet...! Och det som skrämde här var alltså insikten att jag inte kan bli som den där smartisen... Men alltså - det ligger nåt väldigt viktigt här nånstans... Att vinna hela världen men förlora sin själ (eller om det var: "inte känna kärlek"?) - det är inte bara en klyscha, det är något mer också...
På SVT gick häromdan filmen Mondo (gjord efter en novell av LeClézio), och den berör just precis sådana här saker...
2008-12-08

  Fokus
Blir kluven...
Att vara en skitstövel och bara "bära sig åt" är kanon i vissa sammanhang men inte när det drabbar andra.
Du hittar nog skitstöveln i dig själv när du behöver en. Det har jag gjort...
Bra text!
2008-12-08

  DanSan
*****************************

Ah härligt skriven med fundringarna
rotade i en hemlös . . .
starka betraktelser och självdistans
som tror sig grundas i feghet men
som i mitt tycke ter sig ganska rakryggat
även om individen ej själv tycker så!

Texten i övrigt har en (som över delen i
ett timmglas) uppladdning med ett skönt
flyt som rinner ut i slutraderna och jag som
läsare och betraktare flyter med i ordval
och meningsuppbygnader på et skönt och
medhållande sätt.

*APPLÅDER*

********************************
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP