Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett hjärta som tumlas än hit, än dit. Ibland, ofta djupdykning i vattenpölen, inga gummistölar att fylla med smutsigt vatten.


Ett hjärta som tumlas

Tumlar runt, runt, runt
Fortare, fortare!
Ändrar mig, andra hållet
Fortare, fortare än förr!
Den här gången ska det minsann gå rätt.

Alldeles fräsch och nyköpt ska ja bli.
Vem vill inte ha något som är så rent och vackert på utsidan
Omtumlad och varm, en doft av sköljmedel,
vad mer kan önskas

Uppnår nästintill perfektion,
innan jag återigen ändrar mig
jag vill snurra åt andra hållet.

Slutligen orkar jag inte tumla längre.
Jag orkar inte bli tumlad.
Jag vill inte känna mig nästan perfekt omtumlad.

Det tjuter
jag borde vara färdig
Klar, ren, fullbordad med mitt program

Min avsatta tid är fullgjord
min kropp är klar
men var är mitt sinne?

Kvarlämnad som ludd i filtret
Borttappad som den ena strumpan i paret
Redo för ännu ett försök i tumlarn

Kärleken vill
Ändrar riktning, än hit, än dit, än halvt om galaxen
Följer ej den vackra planen
Jag tumlas,
vågar jag med tillit
eller enbart med en skenbar melodi





Fri vers av AlexandraMJ
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-08 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AlexandraMJ