Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En avdelning för förlorade ord

en labyrint
av planekonomiskt raka vinklar
förutsägbara
oändliga kvadrater
långt under efterlängtad detonation
som aldrig inträffade
telegrafen tystnade
ekon av marsherande stövlar tynade bort
genom övergivna korridorer
dekorerade med minnen av pensionerad kontraspionage
identitetslösa ögon
grånande rynkor arkiverade under k
en rulatorburen revolution
med andningsstöd

Huvudet
omstrukturerade
revolutionerade
fumigerade
instalerade
ett öppet landskap
fria rader
av obegränsad information
fria rader
av klienter i binära tal
fria rader
betjänat av system
som betjänar andra system
som betjänar andra system
en ton från vitt

linjer
efter linjer
efter linjer
av ett tal från noll
miljontals mappar av otillåten informationsverksamhet
vänd ett blad
tillgänglig hemligstämlad information
vänd ett blad
detaljer i ett dechiffrerat anagram
vänd ett blad
stillbilder av hemliga möten
en röd ros i kavajslaget
vänd ett blad
avlyssnade samtal
som aldrig skulle höras
vänd ett blad
korta medellanden i kodnamn
mellan allierade
vänd ett blad
fläckar
i ett annars fläckfritt register
utblottade
i ett system
av fria rader

ett korsdrag
dörren går igen
ekon
studsar genom korridorerna
ljusen släcks

en ton från vitt




Fri vers av Markus Renstrom
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-12 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Markus Renstrom
Markus Renstrom