Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag på förmiddagen


Luciatåget

Idag på morgonen alla på
mitt jobb samlade i en stor
lokal

med glögg, lussekatt och
pepparkaka, det doftar
tända ljus

riktig gemenskap känns,
så plötsligt säger någon

sssch

det blir knäpptyst och snart
ser vi hur flammande ljus
dyker opp mot väggen och en hel
skolklass med barn kommer in

lucian är så vacker en alldeles
riktig luciakrona med levande ljus
i hon på sitt huvud bär, så stolt
hållning hon har

mina tankar går till Italien och Syrakusa

en tjej i klassen sjunger solo och bakom mig
hör jag en viskande röst

lite likt Amy Diamond

så har luciatåget gjort sitt och alla i lokalen har
fått stilla sig ett litet tag

utanför fönstret fortsätter nu snön att falla
och snart står träden vitklädda med glittrande
snökristaller på sina grenar

precis som en glittrande Lucia med sina tärnor
de i den mörka vinternatten står

081212




Fri vers av sajo
Läst 213 gånger
Publicerad 2008-12-12 16:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo