Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man ska vara snäll ( och förlåtande )

Han bugade och tackade
för slagen han fick,
verbala löften
som bröts ca tusen gånger

Han sa
jag förlåter
dig
för han visste inget annat
och snäll ska man ju vara

Ödmjuk och blåslagen inuti
orden snurrade
runt och orskade
blödningar lite här och var
( men snäll ska man vara
och förlåtande )

Sedan plötsligt en dag
så orkade han inte ens uttala
ordet förl..
( då blev en vuxen man till en bebis )

Han surade
för han var ju van
att bli förlåten
( den godtrogna idioten skämdes lite,
men tog sedan stolt nya steg i frihet )




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 281 gånger
Publicerad 2005-08-19 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan