Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt på fri vers, i fyra strofer. Nedtecknad våren 2007.


Morgon

Ett löfte är varje morgon,
luften och fåglarna.
I allt det tysta gråter gräset
av glädje;
en gåva, ed utan krav.

En barnslig vind löser dig
utan smärta, ur nattens sköte;
tecknar det möjliga
också i dag.

Ett tempel av hopp
är varje steg.
Varje träd en viskande moder;
bladens prisma sjunger om tröst.

När dagen går sönder
som den alltid gör;
kompass och pol leker tafatt
utan att fråga dig,
bär en droppe dagg dig över
varje spricka; nanostyrka
från en evig morgon.




Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-21 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP