Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att begå självmord är inte fegt

ni kunde ha gjort något, hjälpt henne
istället lät ni henne sitta och berätta för sina barn
om olika sätt hon försökt dö på
ni lät henne försöka och försöka
tills hon verkligen klarade det.
ni lät henne dö framför oss

det var många årsen nu
men jag minns det som igår
jag och pappa kom hem
jag ropade "hallå" i hallen.
som vi brukar. fast du svarade inte.
jag ropade igen "mamma?"
och jag gick in i ditt sovrum
där låg du
död
livlös
blek
FAN FAN FAN FAN
den synen ligger på min näthinna varje gång jag blundar
du kommer alltid finnas hos oss. jag väljer livet för din skull. jag ska leva för dig nu, mamma.




Övriga genrer av Älskar_
Läst 324 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-25 21:46



Bookmark and Share


  Mona*
Starkt innehåll!
Tror inte man kan prata om varken feghet eller styrka i det här fallet. En del människor når punkten då de måste ta ställning till liv och död. Det är svårt att tro i den situationen, men det vänder faktiskt, livet är värt att leva.
2008-12-26

  Larz Gustafsson VIP
Många talar om att man inte skall döma. Tjatar om det. Men själva kan de döma de som begår självmord. Trots att de inte vet ett dyft om orsaken. Bakrgrunden.
Det är DESSA människor som är fega, inte de som tar sig av daga.
2008-12-26

    Madeleine Ågren (Maduska)
Stark, hemsk, djupsvart dikt. Älskar slutet. Må du få ett rikt och vackert liv, trots bilden du bär med dig. Skickar många styrkestrålar -------
2008-12-26

    Saulus
Det gör ont då någon fattat detta mod. Själv är jag för feg.
2008-12-25

  Staffan Welroos VIP
väl skildrat. hoppas det inte är sant...
2008-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Älskar_