Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Without suger, of course!



Hon satt i flygplansstolen
på 8000 m höjd med en
uppochnervänd KalleAnka-tidning
i händerna.
Om bara Joakim slutade älska
Klara Kluck så vansinnigt, tänkte hon,
en anka och en höna…
och såg ut över de snötäckta
Alperna.
Om farmor Anka kunde inse
att livet hade andra värden
än de rent agrara.
Om
Alexander Lukas kunde ge
fanken i sina
oidipala tillkortakommanden
och bara leva för stunden,
lämna sin triangulära
relationsproblematik och
äntligen flyga iväg.

skulle livet bli så mycket
bättre
för dem allesammans:
för henne, för syskonen
och för den gamle farbrodern
som ännu inte klivit ut ur
garderoben, trots att peruken
hamnat på sniskan och borde
legat i malpåse sedan flera år.

Den blonda morgontrötta
flygvärdinnan log mot henne.
Coffee please, svarade hon
och placerade plastmuggen
på den framsträckta brickan.
Coffee please, sade hon ännu en
gång som om det varit ett
led i ett barndomstraumas
eviga upprepningstvång.
Denna gång utan att
ens lyfta blicken
från tidningen.
Without suger,
of course.




Fri vers av annajohanna
Läst 491 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-12-26 00:26



Bookmark and Share


  Elin Katten Lo VIP
Som när Bond vill ha sin drink. Du vet skakad, inte rörd. Den här texten är mycket bra.
2008-12-29

  Elin Katten Lo VIP
Som när Bond vill ha sin drink. Du vet skakad, inte rörd. Den här texten är mycket bra.
2008-12-29

  Eva Langrath VIP
Underbar text somväcker tankar om vad som är viktigt i livet.

Eva
2008-12-28

  berxper
Vilken underbar dikt!
Man ska inte sockra verkligheten; kan nästan dra en parallell till kaffet... Diktens början för tankarna till den uppochnervända världen, där verkligheten och sagan ligger nära varandra.

Seriefigurerna i sagan speglar många människors karaktärsdefekter eller bara karaktärer...
Jag tycker om jämförelsen med ankan och hönan, även din beskrivning av farmor Ankas trångsynthet.
Livet kanske har andra värden...(precis som du skriver).

På 8000 meters höjd blir perspektivet större; dit kan man nå med livserfarenhet och självinsikt (om det nu är symboliskt).

Stor applåd!
2008-12-28

  aol
fick mig att tänka
2008-12-26

  Mygg
Gillar att Kalle Anka-tidningen är upp och nervänd. Får mig att tänka lite längre...Härlig text!
2008-12-26

    Sandrew
Hemskt, hemskt bra! (Fastän jag inte tycker om Kalle Anka-tidningar.)
2008-12-26
  > Nästa text
< Föregående

annajohanna
annajohanna