Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagarna minns hon



En ros säger hon
och pekar på en
nyutslagen blomma.

Förståndigt iakttar hon
naturens växtlighet med
en femårings exakta
noggrannhet.

En ros,
mor
Se en ros!

Dagarna minns
hon. Men inte
andetagen, inte längre
dofterna.

Nu fäller hon
sina kronblad.

Stillsamt.

Ett efter
ett.




Fri vers av annajohanna
Läst 416 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-17 09:08



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Skört och vemodigt samt så innerligt vackert...
2009-01-21

  sister mary
Vacker och oerhört känslostark text, kanske just för att den är så avskalad och naken.
Jag får associationer till minnen som tappar i skärpa efterhand, för oss var och en. Ibland som skydd, ibland av tidens gång, eller sjukdom.
2009-01-18

  Cosmic Johanna
Mycket stilren och poetisk i sina bilder, älskar rosen symbolik.
2009-01-17
  > Nästa text
< Föregående

annajohanna
annajohanna