Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I min egen lilla värld

Lyssna på mig och tro på orden
Det bor en man långt ner i jorden
Lucifer hans riktiga namn var
Av ljusbringaren fanns inte något kvar

Att leva långt ner i jorden
Ingen aning om de hemska morden
Folket som dödas av någon slags gas
Om de var födda av fel sorts ras

Snart måste någon säga stopp
Helst en politiker på livets topp
Man ska inte behöva vara rädd
När man kryper ner i sin bädd

Om jag vaknar upp och det är krig
Somnar jag om och söker efter en ny stig
Där vänskapen är stor och sommaren är skön
Alla springer runt och dricker tuborg grön

Jag vill ha ett svar från en man som är lärd
Är det något fel på min egen lilla värld
Ge mig ditt svar om du något vet
Och solen har gjort mig alldeles het

I den stora världen lever många i nöd
Det är inte bara norshörningen nelson som är död
Det gör att man blir ledsen och arg
Av utrotningen av vår egen varg

Det är inte konstigt om man rymmer in i ett skal
När man inte har något annat val
Man måste leva i denna orättvisa värld
Och en hel del lever av undernärd

Jag skriver detta med ett gråtande hjärta
Och känner inom mig en stor smärta
Jag lägger mig ner och ber till gud
För mer näring under deras hud.




Fri vers av Owe Östmark
Läst 457 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-27 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Owe Östmark
Owe Östmark