Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att välja och att bli vald

En påslagen tv med något tjimmigt och folkligt
som ett bakrundssorl eller ett avgrundvrål
mot hennes egna tankar.

Mängder av ljus
tills mörkret badar i det
Rött vin, mozarella, choklad,
badskum, kuddar och lena oljor

Hon tänker på allt som brukar omge henne
på dagarna då ljusen är färre
och veckorna mindre tjimmiga.

De som passerar henne varje dag
utan att någon av dem orkar engagera sig
Där de går rakt fram utan att lyssna på fåglarna
utan att sjunga med i den folkliga visan som spelas på radio

som de alla hör men som de nynnar till först på fredagen
där de är sig själva

och hon undrar om hon valde dem
och om de valde henne
till sina liv

om de vill ha varandra
eller om de helst vill slippa

och alla sysslor
och vännerna

valde de egentligen?
eller blev de valda
av någonting som de själva inte vet
att råda över

Ikväll vet hon att hon valde ljusen och mozarellan
men vad valde hon igår
och imorgon?




Fri vers av Tina-sol
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-02 20:07



Bookmark and Share


    Glittra G
valde de egentligen?
eller blev de valda

Känns som ett tema jag också går omkring och funderar på ...
2009-01-02

  blåljus
intressant
2009-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol