Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var tvungen att skriva den här. Det är min subjektiva bild och ingen annans.


dessa mentalskötare

dessa mentalskötare
som jobbat sedan tidigt åttiotal
gamla jargonger
de kan inte ta till sig nya tankesätt
*
dessa mentalskötare
som ska vara själens beskyddare
de tänder en eld i dig
som du inte kan ha under kontroll
*
dessa mentalskötare
som talar till dig som ett barn
vrider dig ut och in
de sitter och fikar, blir arg om du vill ha hjälp
*
dessa mentalskötare
som inte valde bättre betalda jobb på åttiotalet
som ändå klagar på deras lön är låg
bitterheten sprider sig till patienten
*
dessa mentalskötare
som sitter och skrattar och skämtar med varandra
statens skiter i dem och dig
de ser dig som boskap, andra patienter ser gud i dina ögon
*
dessa mentalskötare
som inte ens är sams med varandra
bråkar om ett fönster ska vara öppet eller stängt
klagar om du ligger
*
dessa mentalskötare
som är som militärer
krossar dina drömmar
ser dig som problem
*
dessa mentalskötare
hittar en centra i din själ
tuggar upp det och försvinner
utskriven till alienation




Fri vers av Nikanor
Läst 297 gånger
Publicerad 2005-08-24 10:04



Bookmark and Share


  kath
en mycket stark text .... som berör
2005-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Nikanor
Nikanor