Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilken avvikelse äger rätten...


Avvikelseberoende

 

 

Förbannat, var ordet.

        Tankar, tillåt dem flyga,
        fly tanken, till nya ängar
        ängslans och orons utmarker.
        Res i vidare viddrika syner,
        vila på en ny tuva.
        -Titta, se!
        Det vill jag säga er.

Men förbannat, var ordet.

---


Vilket flyt du har.

Du harklar ur dig
urtidsliknande gutturala
ibland ovala,
därnäst osedvanligt smala
kommentarer.

Din förmåga frambringar,
förmår forcera tid.
De saliga tackar, bugar,
några med blödande öron.
Det skavde.

Små sår låter inte.


        Jag vill...


Du, tar mer plats
än syret som omger dig,
och lika osynligt,
som syret du simmar i
verkar omgivningen
gestalta sig själv,
överst.

Subtila utsvävningar
tappar mark,
hoppar till nästa tuva.


---


Det är inte du
som är dilemmat,

det är de bleka,
små,
de som bara tänker, tänder,
ibland i löndom kremerar sin sanning,
för de vet

det alla vet

där ute i det blå


grå,

 

 

avvikelsen.

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 276 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-12 22:54



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
De här orden tar sig in och oroar på nåt sätt...på ett bra sätt, ord att klura lite på...
2009-01-12

  Lena Krantz VIP
Intressant dikt måste jag säga

får mig att tänka åt ett visst håll men kan såklart vara fler, flera saker än så
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt